If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми пробвай и ще разбереш. Няма нищо по-сигурно от собствения опит
Ми по мои сметки ако караш колата с 100 км/ч за един час тя ще изхарчи 5,5-6 л за този един час...при скорост от 100 км/ч на 5 предавка двигателя работи точно на 2000 оборота т.е. на 1000 оборота трябва да изхарчи 2,75-3 л., но на празен ход двигателя работи на 850 оборота което ще рече не повече от 2,25-2,5 л. Но пак казвам това е математика и аз просто попитах дали някой знае от личен опит...
Ми по мои сметки ако караш колата с 100 км/ч за един час тя ще изхарчи 5,5-6 л за този един час...при скорост от 100 км/ч на 5 предавка двигателя работи точно на 2000 оборота т.е. на 1000 оборота трябва да изхарчи 2,75-3 л., но на празен ход двигателя работи на 850 оборота което ще рече не повече от 2,25-2,5 л. Но пак казвам това е математика и аз просто попитах дали някой знае от личен опит...
На едно място не е необходимо колата да преодолява въздушно съпротивление. Нали се сещаш какво е при 100 км/ч и да носи туловище 1300 кг
За 1 час, на едно място, не би трябвало да дръпне повече от 700-800 гр.
Показваш точно никакви познания относно работните режими на двигателите. давам ти Много прост пример за да постигнеш 4000 оборота на празен ход трябва да натиснеш газта едва 20-25% за да развие тези обороти двигателя трябва да преодолее само загубите които се генерират в самия двигател и обслужващите системи на двигателя и автомобила няма да ги изброявам за същото нещо 4000 на 5-та предавка трябва да си натиснал педала на газда почти на 100% за да преодолееш загубите от въздушното съпротивление загубите в трансмисията триенето на гумите и т.н.
като пример колко са загубите ще ти кажа че кола със мощност на двигателя около 150к.с. при замерване мощност на колелата дава около 125-130 к.с. и това е само от трансмисията а какво остава за въздушното съпротивление.
А по темета мисля че Колегата Dodo 155 е прав разхода на място ще е около 700-800 грама
Показваш точно никакви познания относно работните режими на двигателите. давам ти Много прост пример за да постигнеш 4000 оборота на празен ход трябва да натиснеш газта едва 20-25% за да развие тези обороти двигателя трябва да преодолее само загубите които се генерират в самия двигател и обслужващите системи на двигателя и автомобила няма да ги изброявам за същото нещо 4000 на 5-та предавка трябва да си натиснал педала на газда почти на 100% за да преодолееш загубите от въздушното съпротивление загубите в трансмисията триенето на гумите и т.н.
като пример колко са загубите ще ти кажа че кола със мощност на двигателя около 150к.с. при замерване мощност на колелата дава около 125-130 к.с. и това е само от трансмисията а какво остава за въздушното съпротивление.
А по темета мисля че Колегата Dodo 155 е прав разхода на място ще е около 700-800 грама
Също така да добавя и да не пропускате в сметките наклона на пътя.
Има си заводски писания не е необходимо да си правите толкова труд за смятане. Бензиновия двулитров двигател(според едни писания) гори около 1,2л/час без климатик и 1,5-1,6 със.
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая sprint tropheo 155/1.8 156/2.0 Selespeed
Има си заводски писания не е необходимо да си правите толкова труд за смятане. Бензиновия двулитров двигател(според едни писания) гори около 1,2л/час без климатик и 1,5-1,6 със.
Е щом бензиновия 2.0 TS гори 1,2л/час, значи 2.4 JTD не би трябвало да надвиша 1 литър нафта дори с климатик
Във фиат форума имаше подобна тема преди време, но ставаше дума за 1.9жтд. Един от колегите беше направил експеримент да сипе нафта до ръба на гърловината на резервоара, оставил да работи 1 час колата и после долял. Мисля, че около 800 мл беше, но който има спортната злоба, може да си тества 2.4-ката
А разликата м/у работа на място на празен ход и под товар е достатъчно голяма , за да нямат нищо общо помежду си двата режима. Единствената прилика само е, че двигателят работи
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment